Blue Flower

Sinterklaasbowlen, donderdag 4 december 2014

De laatste bowlingavond van 2014 vond plaats op donderdag 4 december. Traditioneel is dit geen reguliere competitieavond, maar vrij bowlen met hieraan een spel gekoppeld. Dit jaar had de organisatie een nieuw spel bedacht: twee keer 5 beurten “anders” gooien dan normaal. Iedereen had al voorpret bij het lezen van de opdrachten.

Bij de eerste beurt was het de bedoeling dat je gehandicapt gooide, dus linkshandig wanneer je normaal rechtshandig bent en vice versa. Menig ballen rolden vrij snel de goot in en sommigen hadden moeite om de bal goed vast te houden omdat de vingers  van de normale gooihand een ander formaat hadden dan van de andere hand. Hierna was het de bedoeling om de bal met twee handen te gooien. De meeste deelnemers gingen stilstaan voor de lijn en met benen wijd werd de bal dan langzaam naar de pins gerold. Makkelijker gezegd dan gedaan, want ook hier gingen de ballen regelmatig de goot in. Bij de derde opdracht gingen velen de mist in: er werd te ver achteruit gelopen waardoor je al op de baan kwam of juist niet ver genoeg. Nadat je omgedraaid was en direct moest gooien, was je helemaal gedesoriënteerd. Sommigen lagen zelfs plat op hun snufferd!

De een na laatste beurt was het de bedoeling om met je ogen dicht te gooien. Op goed vertrouwen dat de bowler dat ook deed, werden de ballen richting de pins gegooid. Appeltje-eitje zou je denken, maar ook hier vlogen de ballen alle kanten op.

De laatste opdracht was een variant op de tweede beurt: achteruit door de benen gooien met twee handen. Erg grappig om te zien en wat hadden we een lol met z’n allen.
De statistieken waren als volgt: er deden 38 personen mee. Peter v.d. Heijden had de meeste punten, nl. 90. Stef Velberg was de hekkensluiter met 20 punten. De meesten zaten dicht bij elkaar: tussen 58 en 37 punten. Voor iedereen waren er twee kadootjes geregeld; Peter had de eerste keuze, enz. De enige personen die bij dit spel überhaupt een strike hebben gegooid, waren Diny Brakenhoff, Hans Mulderij en Lieke Rosinga. Erg knap natuurlijk.

Na dit spel was er nog voldoende tijd voor een ander spel waar een aantal team zich aan heeft gewaagd: bowlen met de opdracht om de op kaartjes aangegeven pins te laten staan. Ook dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Een aantal teams heeft dit nog een tijdje gedaan, maar al snel was iedereen vrij aan het bowlen.
Via deze weg wil ik de organisatie namens iedereen hartelijk danken voor een zeer geslaagde avond!

Meer foto's in het fotoalbum.